Nyttige oplysninger​

Den sidste rejse - euthanasi

Når vi anskaffer os vore kæledyr ved vi, at vi med tiden kommer til spørgsmålet om, hvornår en eventuel aflivning skal foretages. Forhåbentlig opnår vi, at have at langt og godt samliv med vores kæledyr. Alligevel kan det ske - også når det gælder unge dyr – at tiden er inde til en værdig og smertefri afslutning, pga. sygdom eller kroniske smerter. Vi har som dyreejere pligt til at give vore dyr den bedste behandling, nogle gange indebærer det, at man må lade dyret aflive. Nogle gange har man god tid til at tage beslutningen i – andre gange står man i en ”her og nu” situation – men det er altid dyrets bedste man bør have for øje.

HVORDAN FOREGÅR EN AFLIVNING?

En aflivning foregår stille og roligt, vi taler med jer om hvad der skal ske, så I er godt forberedt. Nogle ønsker at aflivningen foretages i hjemmet – og såfremt tiden tillader det – hjælper vi meget gerne med det.

Hos os foregår alle aflivninger ved at dyret først får en bedøvende indsprøjtning i lårmuskulaturen, hvorefter der går ca. 10-15 minutter før dyret sover. Dyret kan reagere på denne indsprøjtning, men vi forsøger at gøre det så hurtigt og smertefrit som muligt. Herefter mærker dyret ikke mere.

Når dyret sover foretages en indsprøjtning med et kraftigt sovemiddel, hvorefter dyrets vejrtrækning og hjeteaktivitet ophører indenfor få minutter, uden ubehag for dyret. Det kan forekomme krampelignende bevægelser som kan virke voldsomme, men dyret mærker intet.

ALENE ELLER SAMMEN?

Vi forstår naturligvis, hvis nogle ejere ikke har lyst til at overvære aflivningen – men vi beder dog gerne om, at man bliver hos dyret indtil det sover – og selvfølgelig må man også være hos dyret til det sidste. Vi er vandt til at foretage aflivninger – og vi har fuld forståelse for at følelserne kan komme op i ejeren (og af og til i dyrlægen) – så vær ikke bange for at fælde en tåre – der er kun naturligt.

EFTER AFLIVNINGEN?

Efter aflivningen skal man tage stilling til, hvad der skal ske med dyret. Vi tilbyder at sørge for kremering – der er også mulighed for at få en urne hjem til begravelse.

Bindslev Dyrehospital
Vesterå 20
9881 Bindslev
Bindslev (+45) 98 93 88 99

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

Bindslev Dyrehospital
Østre Strandvej 25A
9990 Skagen
Skagen (+45) 98 44 64 00

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

​Følg os på Facebook, og læs seneste nyt.

​Find os på kortet, eller under kontakt