Nyttige oplysninger​

Når du kommer hjem efter operation

Efter din hund/kat har været bedøvet er det naturligt at den de første dage er noget nedstemt. Dette fortager sig naturligvis efterhånden afhængigt af dyrets tilstand før operationen. Især det første døgn vil være præget af eftervirkningerne af narcosen – og dyret vil sove meget.

Når du kommer hjem, bør du anbringe dyret i rolige og varme omgivelser. Er dyret ikke sikker på benene, så sørg for et leje på gulvet. Man må gerne tilbyde vand og foder ved hjemkomsten, men kun i små portioner, da dyret kan have kvalme. Kaster dyret op – så vent med at tilbyde foder indtil næste dag.

Hvis der er klippet på et/begge forben, er det fordi blodåren på benet, har været anvendt til injektion af bedøvelse/ilæggelse af drop. Er der hoste, kan dette skyldes irritation fra tubus (den slange der har været ilagt luftrøret for at tildele ilt).

Hunde luftes i snor indtil stingene skal fjernes – kun korte ture.

Katte bør ikke lukkes ud før stingene skal fjernes, og i alle tilfælde tidligst 3-4 dage efter bedøvelse

En eventuel krave/forbinding skal blive på dyret !! Hvis dyret har problemer med at acceptere kraven, så lad den opholde sig i et rum, hvor den ikke kan komme til skade (eller inventaret kan blive ødelagt). Lad den blive der (under opsyn) i mindst en times tid, herefter vil de fleste have accepteret kraven. Hvis dyret får muligheden for at klø/bide i operationssåret bare få minutter, kan voldsomme skader opstå, der vil bevirke at dyret skal tilbringe 2-3 uger med kraven i stedet for blot en uge.
Hold øje med operationssåret, opstår der rødme, hævelse, flåd eller lugt, så kontakt os. Check operationssåret – så du kan opdage eventuelle ændringer.

Forbindinger:
Er der anlagt en forbinding – specielt hvis der er tale om en ekstremitet (f.eks. et ben) bør du være opmærksom på, at en sådan forbinding kan være anlagt for stramt. Hvis der opstår et eller flere af følgende symptomer, bør du kontakte os:

  • Dyrets almentilstand forværres
  • Dyret holder pludseligt op med at æde
  • Dyret tager ikke støtte på benet i samme grad som tidligere
  • Der opstår hævelse/rødme over forbindingen
  • Der er lugt fra forbindingen

Stingene fjernes 10-12 dage efter operationen. 

Bindslev Dyrehospital
Vesterå 20
9881 Bindslev
Bindslev (+45) 98 93 88 99

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

Bindslev Dyrehospital
Østre Strandvej 25A
9990 Skagen
Skagen (+45) 98 44 64 00

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

​Følg os på Facebook, og læs seneste nyt.

​Find os på kortet, eller under kontakt