17. september 2014

Lopper hos hund og kat

Lopper er ofte et stort problem, når man er hunde- og katteejer, de trives godt i vores klima, og angriber året rundt.
Oplever du kløe hos dit kæledyr, kan det være lopper – kontroller altid med loppekam før behandling.

Loppens livscyklus:

Når lopper kan være svære at udrydde, skyldes det ikke mindst deres fascinerende livscyklus !
Efter parring lægger den voksne loppe ca. 500 æg, som falder af dyret og ned i omgivelserne. Ægget klækker med en larve, der lever i omgivelserne af skæl og ekskrementer fra den voksne loppe. Larven forpupper sig og udvikler sig til en voksen loppe – akkurat som en sommerfugl.

En puppe kan overleve i omgivelserne i op til et år. Den hurtigste klækketid er 12 dage. (En voksen loppe kan således under optimale betingelser blive til flere 1000 på få uger)
Pupperne kan ligge i dvale, hvis der ikke er aktivitet i omgivelserne, derfor kan man efter ferie eller ved flytning opleve voldsomme angreb.

Husk også: lopperne kan godt bide os, så vi får små irriterende røde mærker, men de kan IKKE formere sig af vores blod !! – heldigt…

Hvad gør man, når ens kæledyr har fået lopper:

Fortvivl ikke – lopper kan være voldsomt irriterende – men man skal nok slippe af med dem!

Få behandlet kæledyret, (husk alle dyr i husstanden på en gang – samt eventuelle faste dyre-gæster) med passende​

Præparater:

• Nyhed Bravecto – en pille der har effekt på både lopper og flåter, skal gives hver 3. måned
  • Pipetter der dryppes på huden i nakken – følg nøje brugsanvisning, undgå vask før og efter behandlingen, kontroller at behandlingen har haft effekt før næste planlagte behandling (ofte måneden efter). Regn med mindst 3 behandlinger før problemet er løst
  • Kæmning loppekam kan ikke bruges som eneste behandling, men det hjælper. Brug også loppekammen som kontrol af om du er sluppet af med de uønskede husdyr
  • Bekæmp æg/larver og pupper i omgivelserne:
  • Det er meget vigtigt at behandle området omkring kæledyret. Grundig støvsugning, vask af tæpper, ekstra rengøring af kurv/soveplads – gentages mange gange !
  • Vær særlig omhyggelig med at støvsuge alle paneler, sprækker og hjørner. Efter rengøring skal støvsugeposen smides ud eller brændes. Vask også alle løse tæpper, puder og betræk i maskine.

Lad os hjælpe dig:

• Når du har brug for råd og vejledning
  • Når du har brug for køb af loppemidler, der passer til dit kæledyr
  • Hvis du oplever at dit kæledyr har kløe/er allergisk overfor lopper – så er det vigtigt at komme til os, så der ikke opstår infektion i huden pga. lopperne

Bindslev Dyrehospital
Vesterå 20
9881 Bindslev
Bindslev (+45) 98 93 88 99

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

Bindslev Dyrehospital
Østre Strandvej 25A
9990 Skagen
Skagen (+45) 98 44 64 00

Email: info@bindslevdyrehospital.dk

​Følg os på Facebook, og læs seneste nyt.

​Find os på kortet, eller under kontakt